SÖK EFTER BITTERHET

Vad irriterar dig mest just nu?

fredag 26 december 2008

MELLANDAGS REAN...en möjlighet att komma bort

Mellandagarna är traditionellt stora rea-dagar inom handeln, vilket lett till att begreppet mellandagsrea uppstått. (Källa:Någon som skrivit i Wikipedia)

Vi längtar till Julen, vissa sätter tom upp julsakerna alldeles för tidigt. Vi lägger pengar på granar och vi köper julklappar till folk vi knappt känner. Vi spenderar flera tusenlappar på mat som blir över i flera veckor. Vi reser ibland långt för att få träffa och umgås med nära och kära.
Man känner att "snart är det Jul då kan man koppla av" eftersom den så kallade "julstressen" är över.

Men det kan ni glömma...för nu är det mellandags rea...
Det kan man kalla stress...oftast så har butikerna Reastart på Annandagen, men vissa desperata företag...ONOFF tex börjar redan på Juldagen....
08:00 tycker de stora elektronik företagen är en bra tid att öppna. Folk har knappt hunnit svälja gröten förens det är dags att ställa sig i kö. För kö är det, jajemensan. SIBA, Elgiganten mf har tidigare i veckan skickat ut "mellandags rean bladet"

Så där står folk i kö i en timme för att de skall köpa den billiga TV som de såg på första sidan i bladet...finns då denna TV inne i butiken sen då???? Troligtvis inte "vi fick inte den i senaste leveransen" brukar man få som svar av personalen. "Men denna TV är bättre, kostar bara 1000 kronor mer" oj vilket klipp.

Klädbutiker brukar köra igång på annandagen klockan 10:00. Nu ska man alltså kunna fynda kläder....Visst man kan hitta fynd...men 90 % av alla kläder som finns är av udda storlekar som ingen innan jul har köpt. Man kan nu alltså fynda... för tjejer hänger det storlekar som XS och XL och för killar S och XXL

Visst, skitbra att man kan gör fynd osv, men om vi nu har längtat till Julen. Varför stiga upp 06:00 på annandagen för att åka och handla.

Mellandags Historia

Frun i huset: Snälla Gunnar, mjölken är slut. Kan du åka och köpa
Gunnar: Men va f*n klockan är ju sex på morgonen...
Frun: Men statoil är öppet, vi har ju ingen mjölk till frukosten..
Gunnar: Glöm det...vem fan åker och handlar klockan sex på morgonen?
Frun: Ja idag är det många som gör det eftersom mellandagsrean börjar kl åtta.
Gunnar: Ja just ja, rean börjar ju idag...ge mig 1 min så är jag på väg......

Vidare så kan man fundera över varför rean ska börja på annandagen, varför inte efter nyår. Så att folk har chans att ta det lugnt "Nyårs rea" istället för "mellandagsrea" Men det är klart, ingen skulle vilja gå i en butik efter jul om det inte var någon rea eftersom det är så in bittet...men ändå.

Men nu kommer min förklaring till varför rean finns över huvudtagen. Företagen är faktiskt smart på ett sätt. De hjälper folk i nöd på två olika sätt.
Det första är givetvis att snåla människor skall kunna tjäna ett par kronor på en TV av förra årets modell. Det andra sättet är detta: Det finns folk som sitter "fast" med släkten och har huuuuur tråkigt som helst, man kommer inte överens med faster och skinkan är äcklig. Man fick inte den julklappen man önskade sig och det är hela tiden upptagen på toaletten.

Räddningen: MELLANDAGS REAN, yesssssss. Man har en väldigt bra anledning att komma bort från de man inte vill umgås med. Och det bästa är att du inte behöver köpa någon, du kan gå på en bio eller nå. Eftersom du alltid kan svara på frågan "köpte du teven" "nej, den var slut tyvärr"
Världsklass alltså... Och tänk de som börjar med rean redan på Juldagen...man kan alltså komma loss en dag tidigare...

Så är min tanke med det hela...men nu har jag inte tid att skriva mer...för jag ska iväg och köpa en TV som "inte har kommit med den senaste leveransen"

Wello

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar