SÖK EFTER BITTERHET

Vad irriterar dig mest just nu?

tisdag 16 december 2008

FOLKET ÖNSKAR: GOTHARE


Först ut är det folkslag som kallas Gothare, alltså de svartklädda människor som går runt på stan och ser ut som idioter.


Jag köper helt att man skall vara den man vill vara, men nån gräns måste det ju finnas....


Alla ser ut som att det är en cirkus i stan...svarta kläder, tjejerna har så mycket smink så de väger 3 kilo mer än vanligt. Killarna kedjor som de kan knyta ett varv runt jorden.

Ni som inte har koll på dessa mörka varelser så kan deras "stil" beskrivas så här:


Goth är en musikgenre och politiskt/religiöst obunden musikbaserad subkultur sprungen ur punken som i sin tur är indelad i flera subgenrer. Anhängarna till denna genre brukar kallas gothare (från engelskans "goths", taget från gothic, den engelska benämningen på gotiken). Typiskt för genren är (gärna överladdad) symbolism och känslor.


Deras "klädstil"


Gothare är oftast klädda i mörka färger, med svart som dominerande inslag (mörkt lila eller rött är vanligt som inslag i en i övrigt svart klädedräkt). Klädstilen är ofta androgyn, att se gothare av båda kön i smink, kjol, krås eller spets är inte ovanligt.
Gothmodet går dock i trender, största varianten i Sverige har sedan länge varit "punkgoth", det vill säga en stil som är snarlik punkstilen, men med tillhörande gothelement, exempelvis bandtröjor med gothband, myggjagare, och bredare tuppkammar (så kallade mohawks). Piercingar är relativt vanligt vilket lär vara ett arv från punken.


Ja det är ju underbart att man som kille gärna har kjol....


Jag ingen direkt källa till detta, MEN hur många jobbar av dessa. Misstänker att många går i skolan och när de slutar som vaknar de upp och eldar upp kjolen. Men vissa jobbar vidare med att se ut som gastar...


Och de blir förvånade att de inte får nå jobb... de går på en intervju med mer metall i ansiktet än vad det finns på fabriken i söker jobb på.... Visst de har andra sk arbetskläder när det jobbar...men ändå.

Man lär väl hitta på nått och störa sig på...


Vidare så rör de sig oftas i flock på stan eller i kloakerna...detta eftersom en ensam genast skulle bli ett lätt byte...


Men jag är imponerad av en sak...Hur f*n lyckas tjejerna gå runt med sina skor..sulan är minst 40 cm hög....sedan sträcker sig skorna till knät..Lär ju ta ett par timmar att snöra ihop skiten.


Vad mer ska man säga...Cirkusen är i stan för att stanna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar