SÖK EFTER BITTERHET

Vad irriterar dig mest just nu?

torsdag 15 januari 2009

VAR DET VÄRT DET?

Idag så ska vi tycka synd om två stycken Svenskar som sitter i fängelse i Thailand.

Paret åkte på semester till Thailand i november 2008. Enligt UD greps de i början av december misstänkta för stöld ur en butik i Patong Beach. (Källa dt.se)

Dessa dömdes till 15 månaders fängelse.

Vad tog de då för att få detta straff....jo TVÅ T-SHIRTAR.

Jag köper helt att de är väldigt synd att de inte får ringa hem till sina föräldrar osv De får endast skriva brev. Att de inte får träffa varandra och att informationen är väldigt dålig från myndigheterna osv.

MEN att tidningarna skriver att de är "fast i paradiset" förstår jag inte. När man åker till ett land så bör man ta reda på vilka spelregler man ska lyda under. Det kan kännas väldigt hårt att de döms i 15 månader för stöld av två T-shirts, men vadå? Hade den varit ok med 15 månader om de tagit två bilar? En stöld är en stöld oavsett vad det är.

Det är väl skitbra att ett land markerar att stöld oavsett värde bestraffas, i Sverige får du fan göra vad som helst utan att det händer något. Vi ska va så snälla i detta land så man blir mörkrädd.

Jag ska säga att jag inte gillar att blogga och kritisera individer, det kan uppfattas fel och det vill jag inte.

Men om man snattar TVÅ T-SHIRTAR I THILAND som kostar ca 20 kr får man fan skylla sig själv. Att de sedan utförde den så kallade handlingen på fyllan är ingen bortförklaring.

Brott skall märkas, undrar när Sveriges Regering skall fatta det.

Snatteri: 12 Mån fängelse

Kör utan bilbälte: 7000:- i böter

Idioter som inte kan köra bil: 1500:-

Sedan så tycker jag likt USA att man skall införa borgen vi brott, så kanske man tänkter till innan man slår till en annan ute på krogen. "Men vadå, han tittade ju på mig" IDI-JÄVLA-OT

Inslag om händelsen:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4185670.ab

Wello

2 kommentarer:

  1. Och nu har det kommit fram att det inte var endast 2 st tröjor utan hela 250 st tröjor som dom stal och att det var under ett inbrott i butiken. Alltså straffet på 15 månader gäller alltså "inbrott och stöld av 250 st tröjor" och inte snatteri av 2 st tröjor som tidigare sagts i media.

    SvaraRadera
  2. Ok, tack för informationen. Men fortfarande en lika korkad handling.

    SvaraRadera